Kotleciki z dorsza są świetnym daniem o delikatnym, ale charakterystycznym smaku. Jego podstawą jest świeży dorsz, dodatkami zaś boczek, który nie tylko poprawia konsystencję kotlecików, ale przede wszystkim nadaje im smak oraz cebula i czosnek. Kotleciki z dorsza podaję w delikatnym sosie kaparowym. Jeżeli nie przepadasz za kaparami to jest szansa, że po spróbowaniu tego dania polubisz. Nie są one bowiem nachalne tutaj, lecz mają wysublimowany smak. Kotleciki z dorsza według tego przepisy to proste, szybkie, naprawdę smaczne danie.
KOTLECIKI Z DORSZA
SKŁADNIKI
400 gramów świeżego dorsza bez skóry;
1 większa cebula;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
KOTLECIKI Z DORSZA SPOSÓB PODANIA
Podawaj np. z gotowaną soczewicą i ogórkiem konserwowym.
Lubisz dorsza? Spróbuj moich kotlecików z dorsza po tajsku – przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.