Kluski śląskie smażone to coś wyjątkowego, nawet na Śląsku. Ciasto na takie kluski śląskie smażone przygotowuje się podobnie jak ciasto na tradycyjne kluski śląskie. Różnica polega na formowaniu i końcowej obróbce. Tak przygotowane kluski są wspaniale lekko chrupiące. Można je podawać do wielu dań, ale najlepiej smakować będzie oczywiście z roladami lub zrazami z ciemnym sosem pieczeniowym, albo duszonymi żeberkami w sosie własnym lub paprykowym.


KLUSKI ŚLĄSKIE SMAŻONE SKŁADNIKI

1 kilogram mączystych ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

9. Usmażony placek podziel na części, ponieważ całego nie dasz rady zjeść w pojedynkę. Jest pięknie zrumieniony, z zewnątrz lekko chrupiący, w środku ciągnący się. Poezja.

KLUSKI ŚLĄSKIE smażone a nie gotowane


KLUSKI ŚLĄSKIE SMAŻONE

Podawaj z mięsem i sosem pieczeniowym. Albo z czymkolwiek Ci się tylko zamarzy. Ja uwielbiam go jeść np. z pieczoną gęsią z ciemnym sosem (PRZEPIS znajdziesz <<TUTAJ>>).

KLUSKI ŚLĄSKIE smażone a nie gotowane


A do placka zrób np. KRÓLIKA w sosie śmietanowym <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *