Klopsy w sosie koperkowym na śmietanie nie są zwykłymi klopsami. Choć nie, może same klopsy nie są czymś wyjątkowym. To sos, w którym są skąpane jest niezwykłym. Powstał on na bazie domowego wywaru drobiowego, jednak jego smak przeszedł papryką, która wydobywała się podczas gotowania klopsów z ich wnętrza. Taka baza uzupełniona została dość sporą ilością gęstej, słodkiej śmietanki. Gdy na drugi dzień tak przyrządzony sos koperkowy zintegrował wszystkie smaki stał się po prostu cudowny. Zachęcam, bo warto.


KLOPSY W SOSIE KOPERKOWYM SKŁADNIKI

600 gramów łopatki cielęcej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

13. Na koniec dodaj do sosu posiekany koperek. Im więcej, tym lepiej.

domowy sos koperkowy

14. Tak przygotowany sos przelej do garnka z wcześniej ugotowanymi klopsami.

klopsy w sosie koperkowym


KLOPSY W SOSIE KOPERKOWYM

Smakują najlepiej dzień po ich przygotowaniu, kiedy sos nabierze nezwykłego smaku dzięki zintegrowaniu się jego składników. W dniu serwowania dania całość posyp dodatkowo świeżym koperkiem. Podawaj np. z makaronem orzo (w kształcie ryżu).

klopsy w sosie koperkowym


Wypróbuj także KLOPSY z ŁOSOSIA przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *