Klopsy w sosie cytrynowym to bardzo popularne greckie danie znane pod nazwą Youvarlakia avgolemono. Tak naprawdę zwykle jest to gęsta zupa z klopsami mięsnymi, ale danie dorobiło się już chyba tyle mutacji, co nasz bigos. W każdym domu przyrządza się je nieco inaczej. Nie należy zrażać się cytrynowym sosem, bowiem danie wcale nie jest kwaśne. Sok z cytryny doskonale odświeża to dość sycące danie, a jednocześnie wymieszany z żółtkami nadaje sosowi aksamitności. Całość smakuje genialnie.


KLOPSY W SOSIE CYTRYNOWYM

SKŁADNIKI

250 gramów mięsa mielonego

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KLOPSY W SOSIE CYTRYNOWYM SPOSÓB PODANIA

Podawaj w głębokim talerzu razem ze świeżym pieczywem, którym należy pomagać sobie wychłeptywać pyszny sos z warzywami.

klopsy w sosie cytrynowym


Przygotuj także pyszną zapiekankę przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *