Klopsy drobiowe podane w pysznym i delikatnym sosie koperkowym to danie, do którego zawsze chętnie wracam. Pośród wszystkich dań o charakterze europejskim, azjatyckim, czy „ogólnoświatowym”, jakie zdarza mi się nierzadko gotować, coraz częściej jednak goszczą na moim stole smaki polskie. Proste, pyszne polskie jedzenie. Cudów nie ma, oryginalności zero – za to smak przedni. I tylko zamiast zwykłego ryżu do klopsów dodaję ryżu arborio (tego do risotto). Bo jego konsystencja zapewnia świetną kleistość i poprawia smak klopsików. No i sos jest jak trzeba, na zasmażce, po polsku.


KLOPSY DROBIOWE SKŁADNIKI

300 gramów kurczaka;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KLOPSY DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM

Zrób zasmażkę. Na maśle zeszklij cebulkę, dodaj 1-2 łyżki mąki pszennej i lekko ją zrumień. Następnie rozprowadź bulionem, w którym gotują się klopsy. Dodaj pęczek posiekanego koperku, sól, pieprz. Gotuj 2 minuty i dopraw śmietaną. (szczegółowy przepis na SOS KOPERKOWY znajdziesz <<TUTAJ>>). Podawaj od razu.

Klopsy drobiowe w sosie koperkowym

Spróbuj również azjatyckich KLOPSIKÓW jagnięcych – przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *