Klopsiki z tofu według poniższego, prostego przepisu to bardzo ciekawa propozycja, szczególnie dla wegetarian. Warto użyć wędzonego tofu, ale takie tradycyjne, zwykłe również będzie OK. Ważne, by tofu było dość twarde. Używam od dłuższego czasu sosu sojowego japońskiego z obniżoną zawartością soli. Jest dużo łagodniejszy od tego „zwykłego” no i zdecydowanie mniej słony. Jest po prostu lepszy. Polecam. Całości dopełnia fasolka szparagowa. Pycha.


KLOPSIKI Z TOFU

SKŁADNIKI

200 gramów twardego wędzonego tofu;
bułka tarta;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

7. Klopsiki z tofu podczas smażenia obracaj, aby usmażyły się równomiernie. Powinny być gotowe po około 4-5 minutach. Odsącz je na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.

Klopsiki z tofu wędzonego dla wegefanów


KLOPSIKI Z TOFU SPOSÓB PODANIA

Podawaj z fasolką szparagową, posypaną dymką lub szczypiorkiem i polane ostrym sosem chili lub sriracha. Do tego obowiązkowo sos sojowy wymieszany z wasabi.

Klopsiki z tofu wędzonego dla wegefanów


BURGER z TOFU też Ci zasmakuje przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *