Klopsiki rybne na kwaśno, czyli w zalewie octowej to znakomita zakąska szczególnie na tzw. domówki. W niniejszym przepisie proponuję klopsiki rybne ze śledzia z dodatkiem wędzonej makreli i surowego dorsza. Takie zestawienie ryb gwarantuje całkowicie unikalny smak klopsików. Po ich uformowaniu należy je usmażyć, a następnie zalać zalewą octową. Klopsiki rybne na kwaśno to doskonała przekąska na zimno. Trochę dłubaniny przy nich jest, ale robiąc ją z podanych przeze mnie ilości otrzymacie klopsiki, którymi będziecie się zajadać kilka dni. O ile oczywiście nie zjecie ich wcześniej.


KLOPSIKI RYBNE NA KWAŚNO SKŁADNIKI

300 gramów surowego, niesolonego śledzia

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

7. W naczyniu układaj po kolei warstwy kulek i cebuli. Całość zalej wcześniej przygotowaną ciepłą, ale nie gorącą zalewą. Przestudź, a następnie odstaw do lodówki na minimum 12 godzin.

klopsiki rybne na kwaśno w zalewie octowej


KLOPSIKI RYBNE NA KWAŚNO

Podawaj na zimno obowiązkowo z marynowaną z klopsikami cebulką.

klopsiki rybne na kwaśno w zalewie octowej


Wypróbuj również ŚLEDZIE OPIEKANE przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “KLOPSIKI RYBNE na kwaśno”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *