Kawa mrożona to dobra alternatywa dla fanów kawy, którzy w upalne dni nie są w stanie wypić kolejnej świeżo zaparzonej filiżanki „małej czarnej”. Przygotowanie jej jest bajecznie proste. Użyj swojej ulubionej, najlepiej dość mocnej kawy. Jeszcze lepiej, jeżeli zmielisz ją bezpośrednio przed zaparzeniem. Oczywiście jeżeli masz dostęp do specjalnej kawy np. Nescafe (do kupienia przez internet albo w Grecji) to przepis, jak ją przyrządzić znajdziesz <<TUTAJ>>. Jeżeli nie masz, postępuj według moich wskazówek, a ja gwarantuję Ci, że ta kawa poprawi Ci humor, zwłaszcza, jeżeli dodasz do niej odrobinę likieru kawowego Kahlua.


KAWA MROŻONA

SKŁADNIKI:

  • szklanka świeżo zaparzonej kawy typu espresso;
  • pół litra mleka;
  • kilkanaście kostek lodu;
  • likier kawowy kahlua;
  • 2 gałki lodów;

KAWA MROŻONA PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotuj mocną kawę typu espresso, zrób to albo w ekspresie ciśnieniowym, albo w zaparzaczu. Użyj najlepiej świeżo mielonej kawy, tak aby uwolnić jej aromaty.

kawa w zaparzaczu

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu do wszystkich przepisów.

Sprawdź
Kup terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy


KAWA MROŻONA

Smakuje najlepiej natychmiast po przyrządzeniu.

Kawa mrożona


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *