Kartacze z mięsem, często znane również pod nazwą cepeliny to niezwykle smaczne danie. Pracy przy nim dość sporo, ale zachwytów podczas jedzenia nie ma końca. Ciasto na kartacze koniecznie musi zostać przyrządzone z ziemniaków surowych i gotowanych. Farsz zaś winien być z mięsa wieprzowego i dobrze przyprawiony. Jeżeli zastosujecie się do mojego tradycyjnego przepisu przygotujecie najprawdziwsze kartacze z mięsem. Gwarantuje, że będzie Wam smakowało, a przepis się sprawdzi. Aby jednak tak się stało musicie zastosować się do kilku trików podczas przyrządzania tych smakołyków. Te zdradzę Wam w przepisie. Zapraszam.


KARTACZE Z MIĘSEM SKŁADNIKI:

CIASTO:

2 kilogramy mączystych ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

18. Gotowanie winno odbywać się na pograniczu temperatury wrzenia, w żadnym wypadku woda nie może się mocno gotować.

kartacze z mięsem cepeliny


KARTACZE Z MIĘSEM

Podawaj od razu okraszone podsmażonym boczkiem i/lub wędzoną słoniną oraz posypane posiekanym szczypiorkiem. Absolutnie fenomenalne danie!

kartacze z mięsem cepeliny


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *