Karp smażony w odwrocie? Wiem, że w ostatnich latach odchodzi się od smażonego karpia, jako głównej potrawy kolacji wigilijnej, ale zdaję sobie sprawę, że w dalszym ciągu sporo osób dochowuje tej tradycji. Pokażę Wam, jak przygotować smażonego karpia. Być może są jakieś niuanse pomiędzy naszymi przepisami, a które to niuanse wykorzystasz, by Twoja ryba była jeszcze lepsza. Mam również nadzieję, że przekonam choć kilka osób, którzy wykorzystując mój przepis przekonają się, że karp wcale nie musi „śmierdzieć mułem”. To naprawdę smaczna ryba, wymaga jedynie nieco lepszego traktowania.


KARP SMAŻONY SKŁADNIKI

2 karpie o wadze do 2 kilogramów każdy;
mąka pszenna;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KARP SMAŻONY TRADYCYJNY NA WIGILIĘ

Wraz z puree ziemniaczanym i <<kapustą z grochem>>  to obowiązkowa potrawa na kolację wigilijną.

Karp smażony tradycyjny na Wigilię


KARP po ŻYDOWSKU przepis <<TUTAJ>>.


One thought on “KARP SMAŻONY tradycyjny na WIGILIĘ”

  1. Wszystko robię tak, jak Ty Tomku,ale ,.. Karpia przyprawiam, sokiem z cytryny solą i pieprzem ,cebulą w wiórkach i odrobiną czosnku, na noc do chłodnego,. zrzucam przyprawy i dalej,to już wiadomo, Usmażoną rybę, wystudzam z jedną dobę i doję do zamrożenia, .. W Wigilię wyjmuję wcześniej a przed kolacją do piekarnika z wiórkami masła,.. Polecam przepis rodzinny tradycyjny,..Palce lizać,..Takiego karpia, lubią ci, co karpia nie lubią,.. Wspaniałych potraw na świątecznym stole stole,. WESOŁYCH ŚWIĄT!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *