Karp po żydowsku jest w moim domu jedną z obowiązkowych potraw na Święta Bożonarodzeniowe. Co prawda jako dziecko niespecjalnie przepadałem za podgotowanym karpiem z dodatkiem sporej ilości cebuli, cukru, rodzynek i migdałów, ale jak to zwykle bywa do tradycji trzeba dorosnąć. Teraz w Święta muszę zjeść chociaż jeden kawałek. Wystudzony karp trafia do lodówki, gdzie wytworzona w czasie gotowania ryby naturalna galaretka zastyga. Karp po żydowsku jada się na zimno z dodatkiem chałki (plecionki). To naprawdę bardzo ciekawe, wigilijne danie. Zachęcam do jego wypróbowania wszystkich, którzy lubią karpia, a w takiej wersji jeszcze go nie jedli.


KARP PO ŻYDOWSKU SKŁADNIKI

kilka kawałków świeżego karpia;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

8. Po około 2 godzinach powstały w czasie gotowania ryby sos zamieni się w smakowitą, słodką, delikatną galaretkę.

Karp po żydowsku kapitalny na Wigilię


KARP PO ŻYDOWSKU

Najlepiej smakuje ze słodką chałką (plecionką).

Karp po żydowsku kapitalny na Wigilię


Zobacz, jak fachowo przygotować KARPIA na WIGILIĘ <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *