Kalmary w cieście przygotowuje się naprawdę szybko. Jeżeli nie przepadacie za kalmarami w oliwie z czosnkiem i ostrą papryczką to powinniście spróbować właśnie tych w cieście. W poniższym przepisie proponuję przygotować je w cieście z mąki kukurydzianej, by uzyskać piękny złoty kolor dania. Do ciasta w tym przypadku zdecydowanie doradzam użycie dobrej jakości jasnego piwa. Nawet jeżeli nie przepadacie za nim to jego niewielka ilość na pewno nie zepsuje Wam smaku kalmarów.


KALMARY W CIEŚCIE

SKŁADNIKI

2 spore kalmary

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KALMARY W CIEŚCIE SPOSÓB PODANIA

Podawaj z cząstkami cytryny i ulubionymi sosami, np. czosnkowym lub „tysiąca wysp”.

Kalmary w cieście piwnym


Spróbuj również KALMARÓW smażonych  oliwie <<TUTAJ>>.


Jagnięcina w sosie własnym Previous post JAGNIĘCINA w sosie własnym TSIGARIASTO
Kurczak w sosie śmietanowym Next post KURCZAK w sosie ŚMIETANOWYM z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *