Kalitsounia to pierogi, których jak myślę próbował każdy, kto choć raz przebywał na słonecznej Krecie. Te pyszne, chrupiące pierożki przyrządza się zarówno na słono, jak i na słodko. W obu przypadkach smakują wybornie i unikatowo. Przepis, który poniżej przedstawiam pozwoli Wam przygotować oryginalne kalitsounia w wersji na słono. Farszem takich pierożków jest ser twarogowy oraz mnóstwo świeżych ziół, dodatkowo oczywiście oliwa. Gotowych pierogów nie gotuje się, lecz smaży na oliwie. Dzięki temu są bardzo chrupiące, a jednocześnie niezwykle smaczne. Oczywiście w Polsce nie dostaniecie oryginalnych składników, aby kalitsounia przygotować. Postarajcie się więc na podstawie tego przepisu użyć takich zamienników, które uznacie za adekwatne.


KALITSOUNIA SKŁADNIKI

300 gramów mąki pszennej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


KALITSOUNIA PIEROGI Z KRETY

Rarytas, który smakuje na ciepło, ale i na zimno. Raz zjesz, zakochasz się.

Kalitsounia pierogi z Krety


Spróbuj greckich pierożków na słodko przepis na TIROPITAKIA <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *