Kalarepa faszerowana to absolutna nowość na naszych stołach. Kalarepa wciąż jest u nas niedoceniana. Wciąż mało jest przepisów i sugestii, jak w ogóle wykorzystać to interesujące warzywo. Zwykle chrupiemy ją po obraniu. Po obróbce termicznej kalarepa ma niezbyt wyrazisty smak, ale jeśli połączyć ją z czymś o mocnym posmaku całe danie jawi się znakomicie, a kalarepa staje się niezwykle delikatna. Oto przed Wami jedno z takich połączeń: kalarepa na ciepło faszerowana szpinakiem, fetą i orzeszkami piniowymi. Dodatek tych ostatnich powoduje, że zwykły z pozoru farsz szpinak feta zyskuje niepowtarzalnego, wyjątkowego smaku.


KALAREPA FASZEROWANA

SKŁADNIKI

Trzy duże, młode kalarepki, każda o wadze około 400 gramów;
1 kg świeżego, młodego szpinaku;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


KALAREPA FASZEROWANA SPOSÓB PODANIA

Zdecydowanie najlepiej smakują na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu.

kalarepa faszerowana szpinakiem i fetą


ZUPA z KALAREPY? Bardzo chętnie <<TUTAJ>>.


tarta z jabłkami Previous post TARTA z JABŁKAMI na cały rok
pide Next post PIDE turecki płaski chleb jak pizza

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *