Jajka z chrzanem to magiczne zestawienie, które napełnia mnie szczęściem. Mocno palący w gardło chrzan doskonale współgra z gotowanym jajkiem i „tym czymś” jeszcze. To obowiązkowa pozycja na Święta Wielkanocne, ponieważ idealnie komponuje się w wędlinami. Niestety ma jedną wadę. Chrzan dość szybko wietrzeje i traci moc, pomimo iż dobry smak pozostaje na dłużej. Gotowe jajka z chrzanem należy więc przechowywać w szczelnie zamykanym słoiku, ale i tak „moc” utrzymuje się góra dwa dni. Z tego powodu najlepiej przygotować je w niezbyt dużych ilościach, no chyba że duże ilości dacie radę „wciągnąć” w te dwa dni. Ja dam.


JAJKA Z CHRZANEM

SKŁADNIKI

6 wiejskich jajek

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


JAJKA Z CHRZANEM SPOSÓB PODANIA

To idealny dodatek do wszelkiego typu wędlin, np. do <<pieczonego karczku>> lub <<pieczonej szynki>> podawanych na zimno.

jajka z chrzanem


kotleciki z dorsza w sosie kaparowym Previous post KOTLECIKI z DORSZA w sosie kaparowym
Żurek na białej kiełbasie na Wielkanoc Next post ŻUREK na BIAŁEJ kiełbasie na Wielkanoc

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *