Jajka faszerowane łososiem można podać na każdą okazję. I bez okazji również. Jajka uwielbiam i jadam pod każdą postacią. Uważam, że powinny być jednym z podstawowych składników odżywczych diety każdego człowieka. Dzisiaj proponuję jajka faszerowane łososiem na zimno wędzonym. Takie jajka są delikatne w smaku, a dzięki zmiksowaniu farszu również puszyste i rozpływają się w ustach podczas jedzenia. Faszerowane jajka najlepiej podawać lekko schłodzone, ale nie za zimne. Jajka nie powinny jednak stać za długo na wierzchu ze względów oczywistych. Zwykle jednak nigdy nie stoją zbyt długo, bo znikają błyskawicznie.


JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM

SKŁADNIKI

5 dużych, wiejskich jajek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM SPOSÓB PODANIA

Podawaj lekko schłodzone z cytryną, której sokiem skrop jajko tuż przed konsumpcją.

Jajka faszerowane łososiem wędzonym


Przyrządź także JAJKA w GALARECIE – przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *