Jagodzianki, czyli bułeczki drożdżowe wypełnione słodko kwaskowatymi borówkami to marzenie wielu z nas. Wbrew pozorm marzenie dość łatwe do zrealizowania. Potrzebne są dwie rzeczy: po pierwsze dobry przepis (ten Wam właśnie przekazuję), a po drugie trochę cierpliwości i siły, albo maszyny do pieczenia chleba. Gdy takową maszynę posiadacie to przygotowanie drożdżówek staje się przysłowiową bułką z masłem. Przetestowałem w ciągu ostatniego roku kilka przepisów na ciasto drożdżowe, ale ten jest zdecydowanie najlepszy i nie wymaga żadnych poprawek. Możecie go wykorzystać w ciemno.


JAGODZIANKI SKŁADNIKI

500 gramów mąki pszennej;
125 gramów masła;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Co tu dużo mówić… Jagodzianki są po prostu… pyszne!

Jagodzianki


JAGODZIANKI

Można spróbować zabrać na piknik. O ile do tego pikniku przetrwają…

Jagodzianki


BORÓWKI w CUKRZE takie na zimę <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *