Jagnięcina pieczona na modłę ze słonecznej Krety to moja odpowiedź na kreteński sposób przyrządzania jagnięciny zwany antikristo. Jagnię dzieli się zaledwie na kilka kawałków, soli, wbija na szpikulce i ustawia dookoła ognia. W taki sposób mięso piecze się kilka godzin. Więcej o antikristo dowiesz się <<TUTAJ>>. Oczywiście mój przepis nie nosi w sobie znamion oryginalności, jednak jest wskazaniem sposobu i rodzaju użytego mięsa. Nie w małym kawałku, jak to zwykle robimy, a w całości, z kośćmi, jak leci. Po prostu, aby jagnięcina pieczona smakowała znakomicie przygotujcie połowę, albo ćwiartkę jagnięcia. Żadne tam udźce, czy kotleciki.


JAGNIĘCINA PIECZONA

SKŁADNIKI

2,8 kilogramowa ćwiartka jagnięcia;
świeży rozmaryn;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

12. Podziel mięso na kawałki razem z kośćmi… To będzie wielka uczta – złapiesz kawałek mięsa w dłonie, odgryziesz mięso od kości, a tłuszcz będzie spływał po brodzie…

Jagnięcina pieczona w stylu kreteńskim


JAGNIĘCINA PIECZONA PROPOZYCJA PODANIA

To wspaniałe danie na przyjęcie rodzinne. Nie zapomnij postawić obok mięsa kilku talerzy z warzywami i chlebem. Potrzeba będzie również dużo wina…

Jagnięcina pieczona w stylu kreteńskim


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *