Hekele to intrygująca nazwa. Kryje się pod nią pochodząca z Górnego Śląska sałatka vel pasta ze śledzia, ogórka kiszonego i jajka. Smak jest genialny, w tym przysmaku zakochałem się od pierwszego spróbowania. Do przygotowanie tej pysznej pasty najlepiej jest użyć śledzi typu matjas i domowych ogórków. W zależności od rejonu Śląska przyjmuje postać sałatki albo pasty. Jaka będzie Twoje hekele zależy tylko do Ciebie, najlepiej wypróbuj obie wersje.


HEKELE

SKŁADNIKI

300 gramów filetów śledziowych solonych;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


HEKELE SPOSÓB PODANIA

Podawaj w temperaturze pokojowej z ciemnym pieczywem.

hekele pasta śledziowa ze Śląska


Jeżeli wolisz tradycyjnego ŚLEDZIA w OLEJU kliknij <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *