HARIRA to marokańska zupa z jagnięciną i warzywami strączkowymi. Gotowana jest w każdym marokańskim domu i jak się zapewne domyślacie w każdym nieco inaczej. Mięso dodaje się takie, którego nie udało się zużyć do innych dań. W tłumaczeniu na nasze tzw. okrawki będą OK. A jeszcze prościej to mięso „gulaszowe” będzie najlepszym wyborem. Są pewne zasady przygotowania tej zupy, których naruszyć nie wolno, omawiam je poniżej. Stosując się do tych zasad ugotujecie prawdziwą harirę. Taką, po której Was potem Allah słusznie nie będzie ścigał po nocach.


HARIRA

SKŁADNIKI

400 gramów jagnięciny (gulaszowe);
1 kilogram dojrzałych pomidorów lub 500 ml przecieru pomidorowego;
1-2 łodygi selera naciowego z dużą ilością natki selera;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

17. Gdy zupa jest gotowa dopraw ją do smaku w razie potrzeby solą, pieprzem lub którąś z wcześniej użytych przypraw.

harira marokańska zupa z jagnięciną i warzywami strączkowymi


HARIRA

To bardzo sycąca, pełna aromatów zupa. Podawaj ją gorącą z dodatkiem suszonych daktyli i/lub fig lub po prostu z kromką białego pieczywa. Świetna sprawa.

harira marokańska zupa z jagnięciną i warzywami strączkowymi


Wypróbuj letnią ZUPĘ JARZYNOWĄ przepis <<TUTAJ>>.


2 thoughts on “HARIRA MAROKAŃSKA zupa z mięsem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *