GYROS DROBIOWY grecka klasyka street food

Gyros drobiowy to jedno z najpopularniejszych dań typu fast food w Grecji. W tym przypadku określenie „fast food” wcale nie oznacza czegoś niezdrowego i byle jakiego; wprost przeciwnie. W moim przepisie wieprzowinę zastępuję mięsem z udek z kurczaka, co nie jest niczym nagannym, albowiem gyros drobiowy jest tylko nieco mniej popularny w Grecji od wersji z wieprzowiną. W Grecji gyrosa na wynos podaje się w picie w towarzystwie frytek. Pita musi być oryginalna, grecka. Drożdżowa, elastyczna, pyszna pita. Nie przecina się jej i nie wkłada składników do środka, lecz zwija jak tortillę.


GYROS DROBIOWY

SKŁADNIKI

1500 gramów udzików z kurczaka;
4 pity greckie;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


GYROS DROBIOWY SPOSÓB PODANIA

To prawdziwa uczta. Pyszna, unikatowa pita grecka, soczyste mięso w ilości XXL i dodatki, które dodają smaku całości. Naprawdę warto.


pita ze szpinakiem Previous post PITA ze SZPINAKIEM i serem po grecku
TZATZIKI sos grecki Next post TZATZIKI sos grecki idealny do mięs i warzyw

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *