Gulasz z dzika w czerwonym winie to danie, które spokojnie możesz przygotować na wystawne przyjęcie, jak i na niedzielny obiad. Z kupieniem dobrego, to znaczy z pewnego źródła dziczyzny jest już coraz mniej kłopotu, Mięso to w dodatku nie jest jakoś szczególnie drogie, a jest zdrowe, pożywne, bogate w białko, zatem raz na czas warto dziczyznę na stole zaserwować. Mnie udało się kupić mięso z polskiego dzika – mieszane, z szynki oraz tzw. gulaszowe. Dzięki temu mój gulasz z dzika smakował wybornie. Dziczyzna wymaga marynowania, przez co staje się bardziej krucha i po prostu smaczniejsza. Trzeba zatem pamietać, aby mięso zamarynować mniej więcej 24 godziny przed jego obróbką. Odwdzięczy Wam się za to po stokroć. Moje danie przygotowałem na podstawie starego, toskańskiego przepisu na dzika po myśliwsku.


GULASZ Z DZIKA W CZERWONYM WINIE SKŁADNIKI

500 gramów mięsa gulaszowego lub szynki z dzika;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


GULASZ Z DZIKA W CZERWONYM WINIE

Podawaj z makaronem tagliatelle i smażonymi warzywami. To bardzo, bardzo smaczne i eleganckie danie.

Gulasz z dzika w czerwonym winie

O tym, dlaczego warto jechać do Grecji przeczytasz <<TUTAJ>>.


4 thoughts on “GULASZ z DZIKA w czerwonym winie”

  1. Dzień dobry,
    A czy mięso mam obsmażać razem z cebulą, czy ją wyjąć?
    Pozdrawiam,
    Anna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *