Gulasz wołowy, na który zapraszam poniżej znany we włoskiej Toskanii pod nazwą peposo. Zwany jest również często „śniadaniem myśliwego”. Jest bardzo aromatyczny i sycący. Podstawą jego smaku jest długie pieczenie mięsa w dość niskiej temperaturze oraz towarzystwo toskańskich skarbów w postaci wina chianti, świeżego rozmarynu oraz dużej ilości czosnku i czarnego pieprzu. Najlepszym mięsem do przyrządzenia tego gulaszu jest pręga wołowa, albo gicz cielęca. Oczywiście jeżeli wybierzecie tę drugą pieczenie musi być krótsze, aniżeli w przypadku pręgi. Gulasz wołowy po toskańsku najlepiej podawać z polentą, na kromce wiejskiego chleba lub z ziemniakami.


GULASZ WOŁOWY PO TOSKAŃSKU PEPOSO SKŁADNIKI

2 kg pręgi wołowej;
1 spora kość (tutaj z giczy cielęcej);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


GULASZ WOŁOWY PO TOSKAŃSKU

Podawaj na przykład z puree ziemniaczanym i duszoną biała fasolką lub na kromce świeżego, wiejskiego chleba.

Gulasz wołowy po toskańsku peposo

Wolisz GULASZ WEGAŃSKI? Oto przepis dla Ciebie <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *