Gulasz po węgiersku, na który podaję poniżej przepis to oryginalny perkelt wołowy. Dla Węgrów to oczywiste, że gulasz to właśnie perkelt, dla nas niekoniecznie. Ten klasyczny gulasz węgierski winien dochodzić w tzw. krótkim sosie co oznacza, że zalanie mięsa obfitą ilością sosu jest po prostu „nie po węgiersku”. Perkelt wołowy to kwintesencja smaku papryki, mięsa i smalcu. Spróbujcie zrobić taki gulasz dokładnie według mojego przepisu nie zmieniając nic. By poczuć, dlaczego kuchnia węgierska jest jedną z najsmaczniejszych na świecie.


GULASZ PO WĘGIERSKU

SKŁADNIKI

800 gramów wołowiny (karczek, łopatka, plecko);
1 duża cebula;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

13. W trakcie duszenia mięsa na małej patelni rozgrzej nieco smalcu wieprzowego i przesmaż na nim zacierkę. Następnie przełóż ją do garnka, zalej osoloną wodą i gotuj do miękkości.

przesmażanie zacierki na smalcu


GULASZ PO WĘGIERSKU SPOSÓB PODANIA

Podawaj z zacierką oraz koniecznie z kiszonkami.

Gulasz po węgiersku perkelt wołowy


Zrób GULASZ cygański z kurczakiem przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *