Gulasz cielęcy z kurkami to danie uwielbiane przez wiele osób. Niestety grzybów z roku na rok jak na lekarstwo i nie zanosi się, że się to zmieni. Gdy jednak sezon na nie w pełni koniecznie trzeba się w nie zaopatrzyć; to jedne z najsmaczniejszych grzybów. A skoro kurki to pierwsze skojarzenie gulasz cielęcy z ich dodatkiem. Doprawiam go zawsze słodką, mieloną papryką, a na koniec podbijam śmietaną (tak, jak węgierski paprykarz – jak go zrobisz dowiesz się <<TUTAJ>> ). Taki gulasz podaję najchętniej z domowymi, chrupiącymi plackami ziemniaczanymi.


GULASZ CIELĘCY Z KURKAMI SKŁADNIKI:

500 gramów karczku lub łopatki cielęcej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


GULASZ CIELĘCY Z KURKAMI

Najlepiej jednak smakuje podany z domowymi <<PLACKAMI ZIEMNIACZANYMI>>, posypany posiekanym szczypiorkiem i okraszony kleksem kwaśnej śmietany.

gulasz cielęcy z kurkami z plackami ziemniaczanymi podany

Przepis na GULASZ CYGAŃSKI znajdziesz <<TUTAJ>>.


4 thoughts on “GULASZ CIELĘCY z kurkami”

  1. Podobnie jak moja poprzedniczka z komentarza powyżej 😉 kupiłam cielęcinę i szukałam inspiracji. Do tego miałam kurki przesmażone na maśle i też zastanawiałam się co z nimi zrobić. Wyszła pychota. U mnie z dodatkiem kaszy jęczmiennej pęczak, bo pomyślałam, że makaron dodaję do tak wielu dań, że warto tu coś innego wykombinować. Ps. Dodałam jeszcze pół szklanki wina 😉

  2. Kupiłam cielęcinę i szukałam podpowiedzi, jak ją przygotować. Spodobał mi się ten przepis i mam zamiar już jutro go wypróbować. Na pewno dodam jeszcze trochę ziół prowansalskich lub samego tymianku. Bardzo podoba mi się pomysł z kurkami i określenie, że mają wyglądać jak grzyby.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *