Grzanki z szynką w stylu kreteńskim to po prostu kromki chleba z lokalnymi, kreteńskimi specjałami. Grzanki takie po raz pierwszy jadlem w jednej z restauracji w Chanii na Krecie i zasmakowały mi bardzo. Ich odtworzenie nie było trudne, ponieważ przygotowane były z ogólnie znanych składników lokalnej kuchni. Tymi składnikami są znakomicie doprawiona wędzona polędwiczka wieprzowa zwana apaki oraz owczy ser grawiera, który jest  wręcz ikoną kreteńskiego serowarstwa. Być może będziecie kiedyś na Krecie spróbujcie tych grzanek. Jeżeli nie w restauracji to w apartamencie. Bo teraz już będziecie wiedzieć o ich istnieniu i w dodatku, jak je zrobić.


GRZANKI Z SZYNKĄ

SKŁADNIKI

5 kromek wiejskiego chleba;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


GRZANKI Z SZYNKĄ SPOSÓB PODANIA

Świetnie smakują z lokalnymi oliwkami „od chłopa” i lokalnymi bananami prosto z drzewa.

Grzanki z szynką i serem


Wypróbuj BRYTYJSKIE grzanki przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *