Grzanki z raclette i różnymi dodatkami to szwajcarska miłość. Raclette to miękki ser, który pod wpływem temperatury szybko topi się i nabiera znakomitego smaku. Ser ten, serwowany na kilka sposobów, jest jednym z najważniejszych dań Szwajcarów. Ci uwielbiają zbierać się w swoim gronie i korzystając ze specjalnego grilla biesiadują objadając się do nieprzyzwoitości. Stopiony raclette podają wtedy ze wszystkimi możliwymi dodatkami. Jeżeli nie masz urządzenia <<RACLETTE GRILL>> nie przejmuj się. Od czego są piekarniki. A dodatki? Jakie sobie życzysz, ja w przepisie poniżej skupię się głównie na zaprezentowaniu Ci możliwości przygotowania takich grzanek. Są przepyszne, bo i ser raclette nie bez powodu ma swoją renomę.
GRZANKI Z RACLETTE
SKŁADNIKI
pszenne pieczywo (najlepsza będzie ciabatta);
300-400 gramów sera raclette w plastrach;
Kuchnia Tomka
Tylko sprawdzone przepisy
⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN
lub⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN
GRZANKI Z RACLETTE PROPOZYCJA PODANIA
Wyjmij grzanki z piekarnika i posyp je dodatkowo którymś ze składników, a na koniec dodaj również posiekany szczypiorek. Coś fantastycznego. Podawaj z ogórkiem konserwowym i marynowanymi cebulkami perłowymi.