Grillowany stek wołowy z rostbefu smakować będzie amatorom konkretnego jadła. Takiego steka wycina się ze środkowej części grzbietu krowy, gdzie mięso jest nieco twardsze od polędwicy i antrykotu. Ma za to bogatszy smak i jest również bardziej przerośnięte tłuszczem. Porządny New York Strip, bo o takim mowa, ma około 3 centymetrów grubości i jest otoczony tłuszczykiem. Mój dodatkowo wycięty został z kością, co gwarantuje dodatkowe doznania smakowe. Wiadomo bowiem, że mięso przy kości jest najsmaczniejsze. Oczywiście taki stek wołowy najlepiej smakuje przyrządzony na grillu, jednak i w warunkach domowych można zrobić z niego coś apetycznego.


GRILLOWANY STEK WOŁOWY SKŁADNIKI

400 gramowy stek wołowy z kością (New York Strip);
świeży rozmaryn;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

10. Gdy stek odpocznie odkrój kość, a następnie pokrój go dużym, bardzo ostrym nożem w plastry. Staraj się przy tym nie naciskać mięsa, aby wszystkie cenne soki pozostały w środku.

krojenie usmażonego steka


GRILLOWANY STEK WOŁOWY Z ROSTBEFU Z KOŚCIĄ

Pokrojone mięso polej pysznym masłem rozmarynowym z patelni, na której stek się smażył. Podawaj od razu.

Stek wołowy z rostbefu


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *