Gołąbki z grzybami z kaszą jaglaną to raj dla podniebienia. Ryż i mięso mielone to najczęstszy farsz tradycyjnych, polskich gołąbków. W tym przepisie proponuję zupełnie inny farsz z grzybów i kaszy jaglanej. Ponadto użyłem kapusty włoskiej zamiast tej zwykłej, białej. No i oczywiście do gołąbków sos koniecznie grzybowy, jeżeli akurat pora roku nam świeże grzyby oferuje. Trzeba pamiętać, że kapusta włoska wymaga nieco dłuższej obróbki termicznej, aby była miękka. Gołąbki z grzybami polecam wszystkim, ale w szczególności zachęcam do ich spróbowania wegetarian.


GOŁĄBKI Z GRZYBAMI SKŁADNIKI

1 duża główka kapusty włoskiej;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

13. Układaj na patelni dość ciasno gołąbki z grzybami i kaszą jaglaną.

Gołąbki z grzybami z kaszą jaglaną

14. Przykryj gołąbki pozostałymi liśćmi kapusty. Podlej szklanką bulionu warzywnego, przykryj pokrywką i duś na wolnym ogniu około 50 minut.

Gołąbki z grzybami z kaszą jaglaną

15. Przygotuj SOS GRZYBOWY – jak go zrobić dowiesz się <<TUTAJ >>.

sos ze świeżych grzybów

16. Uduszone gołąbki z grzybami i kaszą jaglaną zdejmij z gazu, kapusta winna być już miękka.

Gołąbki z grzybami z kaszą jaglaną


GOŁĄBKI Z GRZYBAMI Z KASZĄ JAGLANĄ

Podawaj z sosem ze świeżych prawdziwków.

Gołąbki z grzybami z kaszą jaglaną


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *