Gnocchi z dorszem podane na musie dyniowym to danie, które powstało w wyniku nadmiaru pieczonego dorsza z dnia poprzedniego. I jak to zwykle bywa w takich przypadkach objawiło się jako danie przepyszne i warte uwagi. Gnocchi (czyt. njoki), czyli coś w stylu naszych kopytek, robi się błyskawicznie, jednak na mus dyniowy trochę poczekać trzeba, bowiem dynia piec musi się nawet godzinę, aby zmiękła. Do gnocchi podałem posiadaną również w nadmiarze duszoną czerwoną kapustę z cynamonem i dżemem, co również było strzałem w dziesiątkę.


GNOCCHI Z DORSZEM SKŁADNIKI:

500 gramów mączystych ziemniaków;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


GNOCCHI Z DORSZEM NA MUSIE DYNIOWYM

Podawaj na musie dyniowym posypane startym parmezanem, z duszoną czerwoną kapustą lub innym, ulubionym dodatkiem.

Gnocchi z dorszem na musie dyniowym

Zrób również KLUSKI LENIWE przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *