Gicz cielęca pieczona to prawdziwy rarytas. I choć tania nie jest, to jej kruchość po upieczeniu i charakterystyczny smak wywołują uśmiech zadowolenia na twarzach biesiadników. Gicz cielęca to część tylnej ćwierćtuszy, ale nie jest to tzw. twardy element. Mięso jest soczyste, lekko tłustawe, klejące się – z tego względu często przyrządza się z niego wywar. W moim przepisie pokażę Wam, jak prosto i łatwo upiec gicz. Wystarczy trochę przypraw, oliwa oraz odpowiedni sposób pieczenia. Tylko tyle. Za to smak pozostanie na długo w pamięci. Szczególnie, gdy tak upieczoną gicz podasz z młodą kapustą zasmażaną. Tej ostatniej rekomendować chyba nie trzeba.


GICZ CIELĘCA PIECZONA SKŁADNIKI:

gicz cielęca o wadze 1,8 kilograma;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


GICZ CIELĘCA PIECZONA

Znakomicie współgra z młodą kapustą zasmażaną. Prawdziwa uczta dla prawdziwych smakoszy.

Gicz cielęca pieczona soczysta

Spróbuj pysznych GĘSICH NÓG z pieca przepis <<TUTAJ>>.


4 thoughts on “GICZ CIELĘCA pieczona soczysta jak trzeba”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *