gęsie udka pieczone podane w ciemnym sosie pieczeniowym

Gęsie udka pieczone to bez wątpienia przysmak jakich mało. Większość osób, dla których przyrządzam gęsinę pod jakąkolwiek postacią jest nią zachwycona. I to bynajmniej nie przez moje jakieś nadzwyczajne umiejętności kucharskie. Gęsina po prostu smakuje wybornie. Jedynym wymogiem przy przygotowywaniu tego mięsa jest cierpliwość, bowiem gęsina wymaga czasu. Taką 5 kilogramową gęś piec należ ponad 4 godziny, nogi zaś nawet 2,5 godziny. W niniejszym przepisie udka jak udka, ale sos do nich nadaje daniu królewskiego szlifu. Zachęcam.


GĘSIE UDKA PIECZONE

SKŁADNIKI

2 gęsie nogi o wadze 450 gramów każda;
świeży majeranek;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


GĘSIE UDKA PIECZONE PROPOZYCJA PODANIA

Podawaj np. z kluskami śląskimi lub plackiem, jak powyżej. Jako dodatek świetnie pasować będzie <<modra kapusta>> lub <<buraki zasmażane>>. Nie powinno braknąć również <<żurawiny na gęsto>>

gęsie udka pieczone podane w ciemnym sosie pieczeniowym


chleb bananowy Previous post CHLEB BANANOWY z cukinią i marchewką
Spaghetti alla San Gennaro Next post SPAGHETTI alla San GENNARO z Neapolu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *