Frittata z cukinią to nic innego, jak często jadany we Włoszech omlet. Przyrządza się go podsmażając kolejno składniki, a następnie wlewając masę jajeczną. Na koniec ważne jest, aby frittata na krótką chwilę powędrowała do piekarnika, aby zrumieniła się lekko z wierzchu. Bo taka powinna być frittata – miękka w środku i zrumieniona na wierzchu. Do frittaty możesz użyć dowolnych składników; ja w tym przepisie proponuję ziemniaki, cukinię i coś jeszcze. Taka frittata z cukinią smakuje naprawdę dobrze, o czym przekonacie się, gdy przygotowujecie ją samodzielnie.


FRITTATA Z CUKINIĄ

SKŁADNIKI

500 gramów cukinii;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


FRITTATA Z CUKINIĄ

Podawaj pokrojoną w trójkąty, jak ciasto. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

FRITTATA Z CUKINIĄ z ziemniakami


Wolisz klasyczny OMLET Z KURKAMI ? Kliknij po przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *