Fasolka duszona według niniejszego przepisu to świetna alternatywa dla naszej fasolki po bretoński. To bardzo popularne danie w Turcji z dodatkiem suszonej wołowiny, zwanej pastirmą, nadaje duszonej fasolce nowego niezwykłego smaku. I tak, jak w przypadku fasolki po bretońsku, najlepsze jest na drugi, a nawet na trzeci dzień. Zdaję sobie sprawę, że będziecie mieć trudność w nabyciu pastirmy. W takim przypadku spróbujcie zamiast niej dodać do dania np. szynki długo dojrzewającej. Powinno być również smaczne. W oryginale to danie jest bardzo gęste; ja preferuję jednak wersję rzadszą – i na takie przepis podaję.


FASOLKA DUSZONA SKŁADNIKI

500 gramów białej, drobnej, suszonej fasolki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

11. Zmniejsz ogień i duś fasolkę na wolnym ogniu przez godzinę. Dopraw solą i pieprzem, o ile to konieczne.

Fasolka duszona na sposób turecki


FASOLKA DUSZONA NA SPOSÓB TURECKI

Smakuje absolutnie wybornie i naprawdę inaczej od „naszej” bretońskiej – warto spróbować.

Fasolka duszona na sposób turecki


Pyszna SAŁATKA AZJATYCKA z fasolką przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *