Falafel to ikona kuchni ulicznej (street food) państw Bliskiego Wschodu leżących w rejonie basenu Morza śródziemnego. Kupicie je na każdym rogu w Egipcie, Izraelu, Palestynie, Syrii, Libanie, Turcji itp.. Dostaniecie go na talerzu wraz z różnymi dodatkami, dostaniecie falafela w picie (rodzaj płaskiego chlebka) z podobnymi dodatkami, co na talerzu. Przygotowanie falafela jest proste i szybkie, pamiętać jednak należy o namoczeniu przez noc ciecierzycy. I pamiętajcie, prawdziwy falafel przyrządza się tylko z surowej ciecierzycy. Ani puszkowa, ani gotowana nie wchodzą w grę.


FALAFEL

SKŁADNIKI

500 gramów suchej ciecierzycy;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


FALAFEL SPOSÓB PODANIA

Podawaj na talerzu lub w picie (chlebku arabskim) wraz z dodatkami, o których pisałem wcześniej. Falafel to znakomite danie wegańskie, które smakować będzie również mięsożercom.

falafel kotlet z ciecierzycy


Masz smak na SAŁATKĘ Z CIECIERZYCĄ ? Po przepis kliknij <<TUTAJ>>.


rybki z grilla Previous post RYBKI z GRILLA przekąska idealna
pierogi z borówkami jagodami Next post PIEROGI z BORÓWKAMI kwaśną śmietaną polane

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *