Eskalopki cielęce podane z sosem to trochę jakby niedorzeczność. W wielu polskich domach (również i u mnie) eskalopkami nazywa się panierowane w cieście składającym się jajka i mąki kotlety cielęce. Te z kolei smażone podane z sosem (tak, jak w tym przepisie kalafiorowym) niekoniecznie stanowią sensowne połączenie. Od czego jednak hasło: „moja kuchnia, moje prawa”. I gdy przyjrzycie się temu daniu nieco bliżej, a najlepiej jak je sami przyrządzicie i po prostu spróbujecie uwierzycie, że takie połączenie jest jak najbardziej na miejscu. I że jest po prostu pyszne – zachęcam do wypróbowania.


ESKALOPKI CIELĘCE SKŁADNIKI:

kotlety cielęce o łącznej wadze 350 gramów;
młode ziemniaki;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


ESKALOPKI CIELĘCE Z SOSEM KALAFIOROWYM

Podawaj z kalafiorem i ziemniakami w sosie kalafiorowym.

Eskalopki cielęce z sosem kalafiorowym

CIELĘCINA w sosie CHRZANOWYM przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *