Enchilada z kurczakiem to bardzo sympatyczne danie. Przygotowuje się je dość szybko i sprawnie, jest pożywne i kolorowe, a w dodatku pełne smaków i aromatów. Enchilada (czyt. enczilada) powinna być konsumowana na ciepło, ponieważ jej istotą jest jej zapieczenie przed podaniem. Ale tak naprawdę największym plusem tego typu dań jak enchilada jest ich uniwersalność. Nie lubisz kurczaka, użyj innego mięsa. Lubisz kukurydzę? Dodaj ją również. Ser? Jaki tylko lubisz, byle ładnie roztopił się w farszu. Sos? Najlepiej pomidorowy lub np. słynne mole, ale kto zabroni Tobie użyć swojej kombinacji smakowej w tym względzie?


ENCHILADA Z KURCZAKIEM

SKŁADNIKI

500 gramów piersi z kurczaka;
kilka placków pszennych (tortilla);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


ENCHILADA Z KURCZAKIEM JEMY ZE SMAKIEM

Taka jedna niewinna sztuka zafascynuje Cię smakiem i da siły na cały dzień.

Enchilada z kurczakiem w sosie meksykańskim


Zrób oryginalne CHILI CON CARNE przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *