Eintopf w stylu kreteńskim to danie jednogarnkowe. Jak w niemieckim oryginale. Bo przecież nazwa i sposób przygotowania tego typu dań pochodzą z Niemiec. Eintopf (czyt. ajntopf) to danie, które składa się z mięsa i warzyw, a które przygotowuje się w jednym garnku. I choć tego typu posiłki są domeną kuchni niemieckiej pokażę Wam, że równie dobrze można ten sposób gotowania zastosować we wszystkich kuchniach świata. Także na Krecie. Danie wyszło znakomicie, a jego podwalinami była świeża fasolka i mnóstwo innych warzyw. Mięso zaś było jedynie dodatkiem. Odwrotnie, jak w kuchni niemieckiej. I wiecie co? Jest dobrze. Jest pysznie.


EINTOPF W STYLU KRETEŃSKIM SKŁADNIKI

4 surowe kiełbaski wieprzowe;
dwie garści fasoli (świeżej lub suszonej);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

15. Nie ma kuchni kreteńskiej bez ogromnej ilości świeżych ziół. A zatem, gdy danie jest gotowe wyłącz gaz pod garnkiem i przesiekaj drobno świeże zioła: natkę pietruszki, miętę i koperek.

siekanie świeżych ziół

16. Posiekane zioła dodaj do dania. W razie konieczności dopraw do smaku. Gotowe.

Eintopf w stylu kreteńskim


EINTOPF W STYLU KRETEŃSKIM

Podawaj z kiełbaskami i szklaneczką czerwonego wina.

Eintopf w stylu kreteńskim


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *