Dżem figowy to prawdziwy rarytas wśród letnich przetworów. Zdobywszy super dojrzałe figi należy je zasypać niekoniecznie wielką ilością cukru, albowiem te mają go w sobie aż nadto. Figi są przecież słodziutkie, jak miód. Aby tę słodycz nieco przełamać (w krajach gdzie figi rosną) dodaje się soku z cytrusów i paru przypraw. Taki dżem cieszyć będzie podniebienie zimą, o ile do zimy wytrzyma. Smakuje bowiem tak dobrze, że chce się go wyjadać od razu.


DŻEM FIGOWY

SKŁADNIKI

2 kilogramy dojrzałych fig

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


DŻEM FIGOWY PROPOZYCJA PODANIA

Z gęstym jogurtem greckim, w naleśnikach czy na kromce chleba. Będzie smakował cudnie zawsze i o każdej porze.

dżem figowy


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *