Duszony indyk z brukselką to rodzaj potrawki, w której delikatne mięso indycze połączone zostało z „charakterną” brukselką. Całość spaja bardzo smaczny sos, który wytwarza się podczas duszenia mięsa. Oczywiście samo się nic nie robi, trzeba temu pomóc. Mięso wymaga odpowiedniej przyprawy, a brukselka odpowiedniego potraktowania. Są tu również dodatki, które wyróżniają to danie smakowo. Siłą tego dania jest jego prostota. Składników tutaj niewiele, podobnie jak koniecznych do wykonania czynności. Jedynie potrzeba około godziny czasu oczekiwania, aż mięso zmięknie. Dlaczego aż tyle? Bo w przepisie stosuję soczyste mięso z podudzi indyczych, które tego wymaga. Gwarantuje ono w zamian zupełnie inne doznania smakowe, aniżeli indycze piersi.


DUSZONY INDYK Z BRUKSELKĄ SKŁADNIKI

500 gramów mięsa z podudzi indyka
Twoja ulubiona przyprawa do drobiu

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

12. Doprowadź do wrzenia, a następnie wyłącz gaz pod garnkiem. Posiekaj koperek i wrzuć go do garnka.

duszony indyk z brukselką


DUSZONY INDYK Z BRUKSELKĄ

Podawaj od razu na gorąco. Dodatkami mogą być kromka chleba albo np. gotowane ryż lub ziemniaki.

duszony indyk z brukselką


Wypróbuj także INDYKA po AZJATYCKU przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *