Dorsz w cieście to moja wariacja na temat uwielbianego w całej Holandii dania o nazwie kibbeling. To kawałki świeżego dorsza zanurzone na chwilę w dość rzadkim cieście i następnie smażone krótko w głębokim tłuszczu. Ten przepis jest bardzo zbliżony do oryginalnego  przepisu na wspomniany powyżej holenderski specjał, ale wprowadziłem istotne zmiany, które nakazują traktować mojego dorsza jednak jako całkowicie odmienne danie. Zastosowałem bowiem mąkę żytnią pełnoziarnistą typ 2000; bardzo „gęstą”, mocno naśrutowaną oraz otręby żytnie. Dzięki tym składnikom mój dorsz w cieście nabrał bardzo fajnego, wytrawnego smaku. Koniecznie spróbujcie.


DORSZ W CIEŚCIE SKŁADNIKI:

500 gramów fileta (lub polędwiczki) z dorsza;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


DORSZ W CIEŚCIE Z MĄKI ŻYTNIEJ

Znakomicie smakuje z <<SURÓWKĄ>> z kopru włoskiego podany z <<REMULADĄ>>.

Dorsz w cieście z mąki żytniej


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *