Dorada z grilla, na którą poniżej prezentuję przepis to bardzo częsta pozycja podczas grillowego sezonu. I to nie tylko w Chorwacji. Ta niezwykle popularna ryba ma pyszne mięso i nie ma dużo ości. W zasadzie dostępna jest w każdym miejscu w Europie, więc pomysł z przyrządzeniem jej na grillu jest naprawdę trafiony. Doradę, podobnie jak łososia lubią nawet Ci, którzy za rybami nie przepadają. Jak chyba w każdym z krajów śródziemnomorza również i ryby przyrządza się w najprostszy sposób. Ich smak i świeżość bowiem bronią się same.


DORADA Z GRILLA

SKŁADNIKI

świeża dorada o wadze 400 gramów
oliwa z oliwek

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


DORADA Z GRILLA SPOSÓB PODANIA

Podawaj od razu z grillowanymi warzywami oraz pomidorem i awokado.

Dorada z grilla


Przygotuj także PIECZARKI z GRILLA przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *