Dorada pieczona to wyjątkowo smaczna ryba. Zresztą sama w sobie jest smakowita. Dorada ma kruche, delikatne mięso, a ości w niej jest stosunkowo niewiele. Nie zabijajcie jej smaku nadmiarem przypraw, czy zbędnych dodatków, a odwdzięczy się Wam po stokroć. Dorada, jak większość ryb, najlepiej smakuje z rusztu lub z piekarnika (w przypadku braku rusztu). Dla mnie najsmaczniejsza jest w połączeniu z marynatą w stylu vinegrette. W okresie zimy do ryby do piekarnika można wrzucić np. podgotowane warzywa mrożone.


DORADA PIECZONA

SKŁADNIKI

2 świeże dorady

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


DORADA PIECZONA SPOSÓB PODANIA

Po upieczeniu posyp świeżo posiekaną natką pietruszki i plasterkami papryczki chilli. Najlepiej smakuje podana od razu po upieczeniu.

dorada pieczona z warzywami


A może DORADA po MAROKAŃSKU? Przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *