Rosół wołowy każdy robi po swojemu. Każdy ma swój własny przepis na taki rosół. W dodatku każdy z nas lubi czasem zrobić nieco inny rosół, niż zazwyczaj. I to jest właśnie siła tej zupy. Jest wiele przepisów, ale tylko jeden sposób wykonania: mięso, jarzyny i długie, wolne gotowanie pod przykryciem z lekko uchylona pokrywką. Mięso wołowe, ewentualnie drób i kości wołowe oraz jarzyna to trzy główne składniki, które powinny znaleźć się w każdym mającym aspiracje rosole. Proporcje mięs jednak to już kwestia indywidualna.


ROSÓŁ WOŁOWY

SKŁADNIKI

800 gramów wołowiny;
2 gęsie nogi;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj

7. Odcedź rosół, a następnie odstaw na bok na godzinę. Po tym czasie zdejmij delikatnie łyżką tłuszcz z powierzchni rosołu. Przelej rosół przez gazę, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia (rosół musi być klarowny).

Domowy rosół wołowy z gęsiną


ROSÓŁ WOŁOWY SPOSÓB PODANIA

Przed podaniem zagrzej rosół (musi być podany gorący). Podawaj najlepiej z domowym makaronem nitki.

Domowy rosół wołowy z gęsiną


A ROSÓŁ DROBIOWY zrobisz według przepisu <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *