Pizza z salami w domu robiona może być doskonała. To właśnie pizza salami jest jedną z najbardziej ulubionych wersji tego najsłynniejszego na świecie placka z mąki i wody. Każdy z nas chciałby umieć zrobić tak pyszną pizzę, jaką nieraz jadł w dobrej pizzerii. Oczywiście podstawa dobrej pizzy to ciasto na pizzę, ale… Po latach prób – licznych i nieraz wręcz karkołomnych stwierdzam, że w domu nigdy nie uda się osiągnąć poziomu zbliżonego do pizzy, jak w najlepszych pizzeriach… Ale takiej naprawdę dobrej. Powód będzie zawsze jeden – piec.

Aby pizza była jak należy powinna w piecu opalanym drewnem spędzić góra 1-2 minuty. Jest to możliwe dzięki wysokiej (ponad 400 stopni Celsjusza) temperaturze wewnątrz pieca. Dla naszych domowych piekarników jest to temperatura nieosiągalna, ponadto w piecu języki ognia pięknie przyrumieniają brzegi pizzy dodając im nie tylko uroku, ale przede wszystkim smaku. Pokażę Wam jednak, co zrobić, by Wasza pizza z salami zrobiona w domu była naprawdę fachowa i pyszna pomimo, że pieczona w piekarniku.


PIZZA Z SALAMI

CIASTO NA PIZZĘ

500 gramów włoskiej mąki pszennej typ 00 (lub zwykłej typ 450);
25 gramów świeżych drożdży;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


PIZZA Z SALAMI SUPER WERSJA

No i co? Pizza w wersji domowej może być pyszna, prawda?

Pizza z salami w domu robiona


2 thoughts on “PIZZA z SALAMI w domu robiona”

  1. a wypróbuję, dzięki. z kamieniem w warunkach domowych się nie zaprzyjaźniliśmy, może wyjdzie z blachą 😉

  2. Też jestem fanem pizzy, z chęcią wypróbuję przepisy. Polecam użycie cienkiej okrągłej blachy do pizzy z dziurami , bez papieru do pieczenia – będzie lepszy efekt 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *