Dip jogurtowy z tuńczykiem to ciekawa sprawa. Zapraszam po przepis na ten bardzo szybki i ciekawy dip. Taki dip z dobrej jakości tuńczykiem pasował będzie do wielu dań. Ten dip często podaję do kotlecików warzywnych, ale tak naprawdę tylko od Waszej wyobraźni zależy, z czym go skonsumujecie. Koniecznie pamiętajcie o dodaniu kilkunastu ziarenek marynowanego pieprzu, który nie tylko doda mocy dipowi, ale również doskonale wzbogaci jego smak.


DIP JOGURTOWY Z TUŃCZYKIEM

SKŁADNIKI

małe opakowanie jogurtu typu greckiego;[FMP]
tuńczyk w oliwie;
majonez;
mały słoiczek marynowanego, zielonego pieprzu;


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Składniki mojego dipu jogurtowego: oczywiście małe opakowanie jogurtu typu greckiego, majonez, tuńczyk w oliwie (ewentualnie w oleju), mały słoiczek marynowanego, zielonego pieprzu.

Dip jogurtowy z tuńczykiem składniki

2. Wyjmij tuńczyka ze słoiczka lub puszki, odsącz z nadmiaru tłuszczu i posiekaj dość drobno. Im lepszej jakości tuńczyka użyjesz tym lepszy smak dipu uzyskasz. To oczywiste, ale czasem o tym zapominamy…

tuńczyk w oliwie

3. Do małej miski przełóż jogurt, dodaj 1-2 łyżeczki Twojego ulubionego majonezu, wrzuć posiekanego tuńczyka i dodaj lekko zmiażdżone w moździerzu ziarenka marynowanego, zielonego pieprzu (około 1 łyżki – do smaku). Posól i wymieszaj wszystko. Jeżeli chcesz nadać dipowi jeszcze większy aromat tuńczyka dolej 1-2 łyżeczki oliwy z tuńczyka. Gotowy dip wstaw do lodówki.

Dip jogurtowy z tuńczykiem[/FMP]


DIP JOGURTOWY Z TUŃCZYKIEM

Podawaj do swoich ulubionych dań, np. do kotletów warzywnych z marchewki i kaszy jaglanej.

dip jogurtowy z tuńczykiem i kotlety z marchewki i kaszy jaglanej


Jak zrobić KOTLETY Z MARCHEWKI dowiesz się << TUTAJ >>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *