Czerwona kapusta duszona to znakomity dodatek do obiadu. Znamy co najmniej kilka sposobów na przygotowywanie duszonej czerwonej kapusty. A to z cebulką i boczkiem (modra kapusta na Śląsku), czy bez boczku, ale z jabłkiem, jak to w Wielkopolsce. Ja proponuję dzisiaj znakomitą odmianę, oto klasyczny, niemiecki przepis. To czerwona kapusta duszona ze słodką nutą, za to z wyraźnym aromatycznym akcentem i posmakiem jałowca i cynamonu. Całość gotuje się w czerwonym winie, a efekt jest naprawdę znakomity. To świetny dodatek do wszelkiego rodzaju mięsiw, szczególnie dziczyzny w sosie.


CZERWONA KAPUSTA DUSZONA

SKŁADNIKI

mała czerwona kapusta (około 1 kg);
1 spora cebula;

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


CZERWONA KAPUSTA DUSZONA SPOSÓB PODANIA

To idealny dodatek do pieczonych mięsiw, w szczególności do dań z dziczyzny.

Czerwona kapusta duszona po niemiecku


A jak wolisz naszą MODRĄ KAPUSTĘ przepis znajdziesz <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *