Curry z okrą, kurczakiem i kalafiorem jest bardzo ciekawym i smacznym daniem. Okra wciąż nie jest u nas zbyt łatwo dostępna, ale jeśli się pojawi warto ją wprowadzić na Wasze stoły na stałe. Niekoniecznie prawdą być musi, że po ugotowaniu to smaczne warzywo staje się gumiaste i włókniste. W poniższym przepisie udowodnię Wam, że okra może być pyszna. Samo danie, jak chyba każde curry, przyrządza się łatwo, a bogactwo smaków na talerzu zachwyca.


CURRY Z OKRĄ

SKŁADNIKI

400 gramów piersi z kurczaka

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 9,99 PLN

lub

⇒Wykup abonament z dostępem do blisko 1000 sprawdzonych przepisów kulinarnych i całej zawartości strony na 90 dni za 24,99 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 9,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp teraz

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 24,99 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT teraz
Anuluj


CURRY Z OKRĄ SPOSÓB PODANIA

Podawaj od razu posypane listkami świeżej kolendry. Obok talerza połóż cząstki limonki, aby każdy mógł w razie potrzeby wcisnąć do curry jeszcze więcej soku.

curry z okrą


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *