Curry wegańskie to kolejna potrawa, która utwierdza w przekonaniu, że kuchnia tajska jest niezwykle smaczna i naprawdę prosta. Owszem, jak chyba każda kuchnia azjatycka wymaga dużej ilości składników, ale zwykle są one niedrogie i wystarczają na kilka takich lub innych dań. Oczywiście nie musisz użyć dokładnie tych samych warzyw, jak w moim przepisie. Jednak staraj się wybrać takie, które po kilku minutach gotowania będą „al dente”, np. fasolka szparagowa, cukinia, marchewka, groszek cukrowy itd itp. Ważny jest przede wszystkim smak dania i chrupkość warzyw. Pamiętaj, nigdy nie rozgotuj warzyw.


CURRY WEGAŃSKIE

SKŁADNIKI

po 50 gramów warzyw takich, jak: cukinia, marchewka, mini kolby kukurydzy;
biały bakłażan (do kupienia „u chińczyków” na bazarach);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj

8. Duś potrawę na małym ogniu przez około 5 minut, aż warzywa będą „al dente.”

curry wegańskie


CURRY WEGAŃSKIE

Dopraw sokiem z limonki i, jeśli potrzeba, sosem rybnym. Podawaj z listkami kolendry i bazylii.

curry wegańskie


Spróbuj pysznych PASZTECIKÓW CURRY przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *