Cukinia duszona w pomidorach podana na polencie to znakomite, proste i pełne smaku danie. Jest błyskawiczne w przygotowaniu i właściwie całoroczne, choć latem, kiedy dostępność dojrzałych warzyw jest najlepsza oczywiście smakować będzie najlepiej. Aby ten przepyszny „gulasz” z cukinii skonkretyzować proponuję do niego polentę np. z grzybami. Jeżeli jednak nie dasz rady kupić takiej użyj zwykłej kaszki kukurydzianej, do której pod koniec przygotowania dodaj posiekane świeże zioła (np. oregano, tymianek, rozmaryn).


CUKINIA DUSZONA W POMIDORACH SKŁADNIKI:

1 kilogram cukinii, najlepiej różnego koloru (może też być kabaczek);

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 7 dni za 10 PLN

lub

⇒Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów kulinarnych na 30 dni za 20 PLN

lub

⇒Zakup abonament z dostępem do wszystkich przepisów kulinarnych na 90 dni za 50 PLN

Zaloguj się lub Kup dostęp
Sprawdź Kup dostęp
Anuluj

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 7 dni za 10,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu.

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 30 dni za 20,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup dostęp terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy

Kuchnia Tomka

Tylko sprawdzone przepisy
Wykup abonament i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów na 90 dni za 50,00 PLN. Sposób zapłaty: przelew Dotpay

Podaj swój email, aby uzyskać kod dostępu

Sprawdź
Kup ABONAMENT terazZapoznaj się z Regulaminem sprzedaży https://www.kuchniatomka.pl/regulamin-sprzedazy
Anuluj


CUKINIA DUSZONA W POMIDORACH Z POLENTĄ

Na polentę nałóż sporo duszonej cukinii i polej całość wytworzonym sosem pomidorowym. 

Cukinia duszona

Wypróbuj WARZYWA na sposób KRETEŃSKI podane przepis <<TUTAJ>>.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *